Oletko aikeissa hakea poliisikouluun, mutta et tiedä miten treenata kuntokoetta varten? Poliisivalmennuksen kautta on mahdollista saada osaavan ja Polamkin kuntokokeeseen perehtyneen personal trainer Iidan valmennusta. Tarjolla olevia valmennuksia on kaksi; henkilökohtainen kuntovalmennus tai treeniohjelma. Kenen kannattaa valita henkilökohtainen kuntovalmennus ja kenelle riittää pelkkä treeniohjelma? Iida vastaa alla mm. näihin kysymyksiin.

Kuntokoe on yksi Poliisiammattikorkeakoulun valintakokeen osa-alueista. Kuten muihinkin osa-alueisiin, siihen kannattaa panostaa täysillä ja aloittaa treenaaminen hyvissä ajoin. Kuntokokeeseen kuuluu kestävyyskoe, ketteryyskoe, ylätalja/leuanveto ja penkkipunnerrus. Jos jokin näistä osa-alueista tuntuu haastavalta tai treenitaustaa ei ole vielä ehtinyt kertyä ollenkaan, autan mielelläni sinua kehittymään!

Usein on niin, että osa kuntokokeen osista on helpompia ja osa vaikeampia. Voi olla haastavaa treenata heikommin sujuvia osa-alueita niin, että tuloksia syntyisi ja etteivät paremmin sujuvat osa-alueet kärsisi. Tästä syystä suosittelen jokaiselle poliisikouluun hakijalle selkeää ja kaikki kuntokokeen osa-alueet huomioon ottavaa yksilöllistä valmennusta, joka antaa sinulle mahdollisuuden yltää huipputulokseen kuntokokeessa.

Henkilökohtaisessa kuntovalmennuksessa saat valmentajan tuen ja seurannan koko valmennuksen ajaksi ja sinulle tehdään alkukartoituksen perusteella treeni- sekä ravinto-ohjelma, jota päivitetään valmennuksen aikana. Valmentaja elää kolmen kuukauden ajan valmennettavan mukana pitäen huolen siitä, että kehitys on maksimaalista. Henkilökohtaista kuntovalmennusta suosittelen niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin treenaajalle. Kuukausittaisten palaverien ansiosta pystyn valmentajana seuraamaan kehitystäsi ja keskittymään enemmän niihin osa-alueisiin jotka kaipaavat eniten kehitystä ja sitä kautta pääset parempiin tuloksiin.

Treeniohjelmaa suosittelen sellaisille henkilöille, jotka osaavat itse tehdä sopivan ruokavalion treeniohjelman tueksi ja joilla on jo aikaisempaa kokemusta treenaamisesta. Jos koet että osaat suunnitella ruokavalion joka tukee tekemääni ohjelmaa ja et tarvitse valmentajaa joka huolehtii kehityksestäsi, riittää sinulle pelkkä treeniohjelma.

– ptiida, Poliisivalmennuksen yhteistyökumppani

Linkki Poliisivalmennuksen valmennuskursseihin